Yvonne Bouman

Yvonne Bouman

Hartekern
Psychodynamische therapie & coaching bij vliegangst

Wat voor de een de oplossing is voor zijn angst, hoeft dat voor de ander niet te zijn. We zijn allemaal anders. Als psychodynamisch therapeut kan ik daarop goed inspelen omdat ik over verschillende toepasbare behandelwijzen beschik. Bij angst maak ik meestal gebruik van een combinatie van o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR, hypnotherapie en/of ademhalingsoefeningen.

Mocht tijdens de training blijken dat je angst toch dieper zit dan gedacht dan ben je van harte welkom in mijn praktijk voor verdere behandeling. Ik heb gemerkt dat er vaak vragen opkomen als ik EMDR of hypnotherapie noem, hieronder volgt een korte uitleg.

Vliegangst en EMDR

Met EMDR kun je de negatieve gedachten/gevoelens en associaties omtrent het reizen en je vliegangst aanpakken. EMDR kan de negatieve lading eraf halen waardoor je weer vrij voelt om te gaan en staan waar je wilt.

EMDR is niet alleen helpend bij angst als gevolg van een nare ervaring in het verleden. Maar ook als je nog nooit een nare ervaring hebt gehad met vliegen kun je toch angstig zijn. Ook dan helpt EMDR.

Vliegangst en hypnose

Hypnotherapie is een therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel. In hypnose zijn betekent in een staat van diep geconcentreerde aandacht zijn, waardoor gemakkelijker toegang hebt tot je onderbewustzijn, waar vaak de beste oplossingen liggen opgeslagen, maar waar we helaas niet altijd toegang tot hebben omdat ons kritisch bewustzijn er meestal voorligt. Dit kritisch bewustzijn wordt door hypnose gepasseerd. Je blijft tijdens de hypnose volledig zelf in controle, je kunt de hypnose stoppen wanneer je wilt.

Tijdens een hypnose gaan we op zoek naar de oorzaak van je vliegangst en ook naar de oplossingen om er mee om te gaan of om er vanaf te komen.